Smrdáky kúpele

Slovensko

Rezervačné centrum:
0905 986 199

Celá oblasť kúpeľov bola pred viac ako 25 miliónmi rokov zaliata morom, vďaka čomu tu vznikli biologické usadeniny. Tie sa časom premenili na ložiská liečivej minerálnej vody s vysokým obsahom sírovodíka. Prvá písomná zmienka o kúpeľnom mieste Smrdáky pochádza z roku 1617. No pozornosť im venoval aj najznámejší slovenský polyhistor Matej Bel, ktorý vo svojom známom diele Historické a zemepisné znalosti o súvekom Uhorsku, vydanom v roku 1740, spomína aj Smrdáky a dokonca tu aj popisuje spôsoby liečebného použitia minerálnej sírovodíkovej vody. Prvý skutočne kúpeľný dom postavil v Smrdákoch majiteľ tunajších pozemkov, nitriansky podžupan Jozef Vietoris. To bolo na prelome rokov 1832 a1833. A bol to práve tento človek, ktorý sa zaslúžil aj o neskoršiu stavbu fascinujúcej budovy kaštieľa. Ten mal pôvodne slúžiť jeho rodine a vzácnym hosťom. No pravdou je, že všetkým  kúpeľným hosťom slúži dodnes a jeho klasicistický portál sa stal symbolom kúpeľov.
Smrdáky ležia na Západnom Slovensku, v Záhorskej nížine, pod úpätím Bielych Karpát. Okresné mesto Senica je vzdialené iba pár kilometrov.
Okolie kúpeľov je bohaté na možnosti peších a cyklistických túr. Navštíviť možno aj známe pútnické miesto Šaštín-Stráže, zrúcaninu hradu Bran, pamätník M. R. Štefánika na Bradle, či dodnes zachovaný a hojne navštevovaný hrad Červený Kameň. Počas pobytu v kúpeľoch si možno naplánovať aj výlety do neďalekej Českej republiky, Rakúska, alebo do hlavného mesta Bratislavy.

Hotely v kúpeľoch Smrdáky




až -10%
Spa Hotel CENTRÁL***
Hotel ponúka ubytovanie v 25 jedno- a dvojposteľových izbách a 4 apartmánoch kategórie Comfort, ktoré...
 
cena za osobu/noc od
50,72 €
až -10%
Spa Hotel MORAVA***
Hotel ponúka pohodlné ubytovanie v 36 jedno- a dvojposteľových izbách a 4 apartmánoch kategórie Comfort,...
 
cena za osobu/noc od
52,78 €
až -10%
Spa Hotel VIETORIS***
Hotel ponúka pohodlné ubytovanie v 27 jedno- a dvojposteľových izbách a 3 apartmánoch kategórie...
 
cena za osobu/noc od
62,10 €